1 oktober, 2019

EuroBirdwatch19 – Medelpad Ornitologiska Förening

05 okt kl. 03:00 – 06 okt kl. 17:00

EuroBirdwatch19 – 26:e gången evenemanget genomförs

Helgen 5-6 oktober genomförs EuroBirdwatch. Fantastiska 73 miljoner fågelindivider har rapporterats under dessa år och på olika sätt har 1,1 miljoner människor deltagit! Otroliga siffror och allt för att rikta uppmärksamheten på fåglarnas flyttning och deras behov av bestående rastplatser och övervintringsområden.

Vårt svenska Artportalen (fd. Svalan), har genom åren hjälpt oss i BirdLife Sverige att snabbt och effektivt kunna återrapportera till det land som sammanställer. BirdLife International i Europa och Centralasien står för evenemanget.

I Medelpad genomförs ingen gemensam aktivitet. Du kan ändå dra ditt strå till stacken genom att ge dig ut och skåda på egen hand med eller utan skådarkompisar. Det kan vara sträckskådning längs kusten efter sjöfåglar, tättingar eller rovfåglar eller besök vid fågelsjöar eller en skogsvandring.

Rapportera sedan så mycket du kan till Artportalen men gör det senast 17:00 på söndagskvällen 6 oktober . Då hinner vi centralt i Sverige sammanställa och rapportera i god tid till vår BirdLife-partner. Efter klockan 19.00 kommer ett preliminärt resultat att skickas ut till alla deltagande länder. Någonstans runt 20.00 på söndag kommer du som är intresserad att kunna ta del av resultatet om allt går som vi hoppas.

Dela till vänner